Home - Over ons

Over ons

Mekano Play bvba vervaardigt multifunctionele openluchtspeeltoestellen voor de kinderopvang, scholen, gemeentelijke speelpleinen en recreatieparken. Onze speeltoestellen zijn uitdagend, veilig en pedagogisch verantwoord voor kinderen van elke leeftijd.

Naast onze traditionele speeltoestellen voorziet de nieuwe lijn Mekano-Puur in de meest elementaire speelbehoeften van kinderen. Hiervoor ontwikkelden wij inspirerende speelomgevingen met behulp van natuurlijke materialen.

Alle onderdelen voor onze speeltoestellen houden wij permanent op voorraad, waardoor wij korte levertijden kunnen garanderen. Wij werken samen met Ledon en Interplay. Onze speeltoestellen worden geproduceerd uit kwalitatief hoogwaardige materialen en voldoen aan de Europese Veiligheidsnorm EN 1176.

Historiek

In 1979 is ons houtbedrijf (4e generatie) overgegaan op het vervaardigen van houten speeltoestellen. In 1984 ontwikkelden we daarvoor aanbouwsystemen als handige bouwpakketten, die ook de export naar Nederland, Italië, Duitsland en Frankrijk op gang brachten.

In 1993 werd Mekano Hout NV opgericht en intussen groeide het bedrijf uit tot een vaste waarde op de Belgische en Nederlandse markt voor openluchtspeeltoestellen. Op 20 februari 2014 zijn de activiteiten overgedragen aan MEKANO PLAY, die met dezelfde bedrijfsfilosofie de productie van de gekende Mekano speeltoestellen voortzet. Mekano Play blijft kwaliteit, een uitmuntende service en vooral veel speelplezier garanderen! Inmiddels is ook Mekano-Puur ontwikkeld, een nieuwe lijn die voorziet in de meest elementaire behoeften van het spelende kind.

De huidige generatie Mekano Play speeltoestellen zijn, daar waar eerst watervast verlijmde multiplex werd gebruikt, nu uitgerust met onderhoudsvrije, 18 mm dikke, UV bestendige hoogwaardige HDPE kunststof. Zo zijn daken en wanden vervangen en verkrijgbaar in de kleuren geel, rood en blauw. Ook de glijbanen zelf zijn vervangen door hoogwaardige kunststof, die speciaal voor ons wordt aangemaakt.

Visie

Mekano-Puur een nieuwe lijn
Onze gedachte over spelen….. en over de speelomgeving. Spelen, ja ravotten….!
Je wordt er al eens vuil van, maar ook zoveel rijker. Geen hoogdravende theorieën, terug naar de bron met Mekano-Puur.

Waar gaat spelen over?
Over samenzijn van kinderen, over bewegen, behendigheid, evenwicht, fantasie, sociaal gedrag, over groot worden. Over leren bewegen in een groep, jezelf accepteren, omgaan met winnen en verliezen, over vallen en opstaan. Over natuur ervaren, de geur van het gras, de veranderende kleuren in het bos van seizoen naar seizoen. Kortom over fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen.

Hoe vullen wij dat in?
Door kinderen uitdagingen te bieden op alle fysieke terreinen; fijne en grove motoriek, lenigheid, evenwicht…

Door hun fantasie te prikkelen, zowel naar verhaaltjes als naar samenspel toe. Onze speeltoestellen laten veel over aan de invulling van kinderen zelf: Wat zal het worden… huisje, kasteeltorentje, vissersboot of piratenschip?

Door onze speelomgevingen zodanig in te richten, dat kinderen zich in de vrije natuur of in een bos wanen, waar ze boomstammen over elkaar kunnen slepen, parcoursen uitzetten en hutten bouwen. Een radicale terugkeer naar de bron: hout, bos, water en zand. Dat is wat we met de nieuwe Mekano-Puur lijn realiseren.

Standaard of op maat gemaakt …omdat álle kinderen zich moeten kunnen uitleven
‘We bieden een ruime keus in standaard speeltoestellen, maar het kan voorkomen dat u daarin niet de afmetingen, gewenste materialen, vormen of samenstellingen vindt, die u voor uw speelplein voor ogen heeft. Dat kan bijvoorbeeld ook specifiek voor kinderen met een fysieke beperking zijn. In dergelijke gevallen bieden we volledig op maat gemaakte speeltoestellen, samengesteld met kennis van zaken en rekening houdend met het kunnen en de veiligheid van de kinderen. Nadat alle wensen geïnventariseerd en besproken zijn visualiseren onze technisch tekenaars het speeltoestel in 3D tekeningen en leggen die ter beoordeling aan u voor. Pas als u helemaal tevreden bent, wordt het toestel in productie genomen.