Spring naar de inhoud

Nieuws

Terug

Nieuw speeltuig in domein Puyenbroeck in Wachtebeke: houten vrachtwagen leert kinderen over dodehoek

Sinds september 2020 heeft het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke er een nieuw speeltuig bij. Niet zomaar een speeltuig maar een dodehoekspeeltuig. Het is een houten vrachtwagen speciaal ontworpen om kinderen het gevaar van de dodehoek aan te leren.

Hoewel het echt om een houten speeltuig gaat waar kinderen mogen op klimmen en in spelen, is het toch een vrij realistisch model van een vrachtwagen. Rondom de vrachtwagen zijn zones rood geschilderd. Het zijn die zones die een chauffeur niet kan zien in zijn spiegel, de zogenaamde dodehoek.

 

Kinderen kunnen ook in de cabine van de vrachtwagen klimmen. Daar kunnen ze dan meteen zelf ondervinden hoe weinig een chauffeur eigenlijk maar ziet in zijn spiegel.  speeltuig is speciaal voor het provinicaal domein ontworpen door hetzelfde bedrijf dat ook de speeltuigen in de speeltuin heeft gemaakt. Het heeft dezelfde ‘look and feel’. Het kan dan ook door kinderen vrij gebruikt worden tijdens de openingsuren van het domein.

Maar ook scholen, verenigingen en gezinnen kunnen er gratis mee aan de slag om kinderen verkeerslessen te geven. Het dodehoekspeeltuig staat opgesteld in het verkeerspark van het provinciaal domein. Het domein biedt ook zelf verkeerslessen aan onder begeleiding van een verkeerscoach.

 

Veel plezier met jullie nieuwe speeltuig!